This site is intended for healthcare professionals

Představení titulu

Nutrition News 1/2018 Czech edition

Originální název:
Nutrition News Czech edition

Datum vydání: 08/2018


Formát: 210×270 mm

Počet stran: 40

Vazba: V1 ?Listy jsou spojeny sponkou ve hřbetu

Jazyk: čeština

Cena: Cena 4 čísel pro jednotlivce je 240 Kč, pro firmy a instituce 440 Kč vč. poštovného a DPH.

Objednat můžete na: info@wemakemedia.cz

Náhled PDF Objednat předplatné


Anotace

V tomto čísle se dočtete o významu edukace v přístupu ke zdravému životnímu stylu, o sacharidech a jejich klasifikaci z hlediska chemie potravin a legislativy, o náhradě cukru jinými sladidly, o stanovení nutriční kvality dietní vlákniny a o problematice rostlinných sacharidů z výživového pohledu a o roli jater v rámci metaboliozmu aminokyselin.



Obsah

Lipidy ve výživě a metabolizmu
Zdeněk Zadák
 
Výběr kritérií pro vyhodnocení výsledků měření krevních lipidů
Vladimír Soška 1,2,3
 
Metabolizmus a funkce lipidů – zdroj energie, metabolické mediátory
Zdeněk Zadák
 
Použití prediktivní rovnice Harris-Benedicta u osob s obezitou
Aneta Sadílková, Martin Matoulek
 
Aminokyseliny a orgánové funkce
Vladimír Teplan
 
Zpátky ve hře
Petr Beneš
 
Na nové stopě sepse po parenterálním (!) podání Hylaku forte?
Roman Zazula1, Miroslav Průcha2, František Pehal2, Michal Moravec1, Martin Müller1, Petr Kolek3, Silvie Chromjáková3 a Tomáš Nejtek1
 



Partneři projektu